Semináře - Krumlovská inspirace

všechny aktivity Krumlovské inspirace:

vinařská oblast Kamptal, vinařská obec Langenlois

Grüner Veltliner Luftikus 2016

Fotografie položky Grüner Veltliner Luftikus 2016

Hrozny pocházejí z viniční tratě Kremsfeld, která má sprašové podloží. Hrozny jsou sklízeny na konci září. Po odzrnění se rmut okamžitě lisuje a šťáva se stočí do nerezových tanků. Zde probíhá řízená fermentace při teplotě 14 stupňů Celsia. Lahvování vína začíná na konci listopadu. Osvěžující vůně citrusů a zeleného jablka dominují tomuto vínu. Zaujme ve vůni především svěžími citrusovými tóny a jemnými jablečnými odstíny. V chuti je toto veltlínské zelené mladistvou a kořeněnou kyselinkou. Základ tohoto lehkého a ovocného veltlínu způsobuje pro oblast typická sprašová půda a mírné klima v okolí Langenlois, stejně jako chladné větry vanoucí od Waldviertelu.

Grüner Veltliner Zwillingslauser Kamptal DAC 2016

Fotografie položky Grüner Veltliner Zwillingslauser Kamptal DAC 2016

Viniční trať Zwillingslauser se nachází na Kittmannsbergu u Langenlois. Podloží je kamenité – žula a rula. Hrozny jsou sklízeny v polovině října. Po odzrnění se nechává rmut macerovat 8 hodin. Následně se hrozny lisují a šťáva se stočí do nerezových tanků. Zde probíhá řízená fermentace při teplotě 18 stupňů Celsia. Lahvování vína začíná v polovině ledna. Jemně kořeněné víno s ovocnou chutí po citrusech a ananasu doplněné a svěží kyselinkou a stopou pepře. Typický Veltlín z Kamptalu.

Grüner Veltliner Kamptal DAC 2016

Fotografie položky Grüner Veltliner Kamptal DAC 2016

Hrozny pocházejí z viniční tratě Spiegel, která má sprašové podloží. Hrozny byly sklizeny začátkem října. Po odzrnění se nechává rmut macerovat 4 hodiny. Následně se hrozny lisují a šťáva se stočí do nerezových tanků. Zde probíhá řízená fermentace při teplotě 18 stupňů Celsia. Lahvování vína začíná v polovině ledna. Ve vůni čerstvé zelené jablko, pikantní chuť, sprašová půda.

GV Sparkling (Frizzante) 2014

Fotografie položky GV Sparkling (Frizzante) 2014

Víno je vyrobené z hroznů Veltlínského zeleného, které pocházejí z viniční tratě Kremsfeld. Půdní podloží je sprašové. Hrozny jsou sklízeny začátkem října.Bez nakvášení se hrozny lisují a šťáva se stočí do nerezových tanků. Zde probíhá řízená fermentace při teplotě 14 stupňů Celsia. Filtrace, přidání CO2 a lahvování vína začíná v polovině ledna. Ve vůni najdeme stopy citrusů a zeleného jablka. Perfektní aperitiv!

Grüner Veltliner Alte Reben Kamptal DAC Reserve 2016

Fotografie položky Grüner Veltliner Alte Reben Kamptal DAC Reserve 2016

Hrozny pro výrobu tohoto Veltlínu pocházejí z více než 40 let starých vinic vysazených na viniční trati Spiegel. Podloží je zde sprašové. Hrozny se sklízejí začátkem listopadu. Po deseti hodinách nakvášení vína na slupkách se víno lisuje a stáčí do velkých dubových sudů (nevypálených). Zde probíhá proces kvašení při teplotě 18 – 20 stupňů Celsia. Víno je dále školeno ponecháním na jemných kvasničních kalech, které se jednou týdně promíchávají. Filtrace a lahvování vína probíhá v půlce března. Tento Veltlín má pikantní aroma zralých hrušek a bílého pepře.Díky zrání ve velkých dřevěných sudech se toto víno vyznačuje mnohovrstevnatostí, je vysoce elegantní a skvěle vyvážené. Doporučujeme k tradiční rakouským pokrmům, např. Tafespitzu.

Frühroter Veltliner 2016

Fotografie položky Frühroter Veltliner 2016

Hrozny pocházejí z viniční tratě Schenkenbichl. Podloží je zde směsicí černozemě a sprašové půdy. Hrozny jsou sklízeny v polovině září. Po odzrnění se nechává rmut macerovat 4 hodiny. Následně se hrozny lisují a šťáva se stočí do nerezových tanků. Zde probíhá řízená fermentace při teplotě 18 stupňů Celsia. Lahvování vína začíná v polovině listopadu. Květinová vůně, nižší kyselinka, perfektně se hodí k letním salátům.

Riesling Kamptal DAC 2016

Fotografie položky Riesling Kamptal DAC 2016

Hrozny pochází z viniční tratě Steinhaus, která má rulové podloží. Hrozny se sklízí začátkem října. Po odzrnění se nechává rmut macerovat asi čtyři hodiny. Vylisovaná šťáva je stočena do nerezových tanků, kde probíhá metodou řízeného kvašení při teplotě 16 stupňů Cesia samotná fermentace. Filtrace a lahvování vína probíhá na konci ledna. Vůně broskvového květu, meduňky a máty. Ideální společník k rybím pokrmům.

Riesling Steinmassl Kamptal DAC Reserve 2016

Fotografie položky Riesling Steinmassl Kamptal DAC Reserve 2016

Viniční trať Steinmassl patří k jedné z nejlepších v Kamptalu. Podloží je složené ze slídy a ruly. Hrozny se sklízí začátkem listopadu. Po odzrnění se nechává rmut macerovat asi deset hodin. Vylisovaná šťáva je stočena do nerezových tanků, kde probíhá metodou řízeného kvašení při teplotě 20 stupňů Cesia samotná fermentace. Víno je dále školeno ponecháním na jemných kvasničních kalech, které se jednou týdně promíchávají. Filtrace a lahvování vína probíhá v půlce března. Zralé aroma peckového ovoce, šťavnatá a čistá vůně s tóny broskví, lahodné a čerstvé na patře se skvělým potenciálem. Ideálně se hodí k výrazným jídlům z ryb.

Riesling Loiserberg Kamptal DAC Reserve 2015

Fotografie položky Riesling Loiserberg Kamptal DAC Reserve 2015

Loiserberg je nejvýše položená viniční trať v podoblasti Kamptal. Má břidlicové podloží, které je ideální pro skvělé Ryzlinky. Ryzlink Loiserberg zaujme vůní peckového ovoce, v chuti najdeme kromě zralého peckového ovoce i ananas a výraznější stopu po mineralitě. Skvělý Ryzlink z Kamptalu.

Weissburgunder 2016

Fotografie položky Weissburgunder 2016 není k dispozici

Díky obzvláště zralým bobulím má širokou škálu v aroma. První dojem připomíná mandle a lískové oříšky. S pokračujícím otevíráním se na vzduchu se rozvíjejí kaštanové a medové odstíny.

1 2 > >>
 
<< >>